Έφυγε από κοντά μας το βράδυ της 7ης Ιουλίου, η χήρα του δασκάλου μας Σίμωνα Καρά, Αγγελική Καρά, σε ηλικία 97 ετών (γεν. 30.11.1923, Αμάλου Ικαρίας).

Η Αγγελική Καρά (το γένος Βατούγιου), ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του ΚΕΠΕΜ, τόσα χρόνια στάθηκε δυνατό στήριγμα στο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο του Κέντρου, ακολουθώντας πιστά και μέχρι τέλους τον βασικό σκοπό του Σίμωνα Καρά: Να επιστρέψει η ελληνική μουσική στον λαό που την γέννησε.

Η εκδημία της μπορεί να μας γέμισε με ανθρώπινη θλίψη, πιστεύουμε όμως πως από ψηλά θα πρεσβεύει κι εκείνη στον Θεό για να φωτίζει και να οδηγεί τα βήματά μας.

Ο Θεός ας αναπαύει την ψυχή της! Ας έχουμε την ευχή της! Καλό παράδεισο!

Την Πέμπτη, 9/7, 18.00 – 23.00, στο παρεκκλήσι του ΚΕΠΕΜ (Έρσης 9 και Πουλχερίας, Λόφος του Στρέφη, Αθήνα 11473) θα βρίσκεται προς χαιρετισμό η σορός της εκλιπούσης, προκειμένου να ψαλεί τρισάγιο και να διαβαστεί το ψαλτήρι από τους μαθητές και φίλους του ΚΕΠΕΜ και του Ωδείου.

ΑΝΤΙ ΣΤΕΦΑΝΟΥ: Δωρεά στην Κιβωτό του Κόσμου, μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, paypal donations, αριθμών τηλεβοήθειας ή και διά ζώσης στο Παρεκκλήσιο του ΚΕΠΕΜ, την Πέμπτη 9/7, 18.00 – 23.00, με την αιτιολογία “Εις μνήμην Αγγελικής Καρά“.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί στον κοιμητηριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Φασκομηλιάς (κοινότητα Νέας Φιγαλείας Δήμου Ζαχάρως) το Σάββατο 11/7, 11.00 και η ταφή θα γίνει στον τάφο του Δασκάλου, δίπλα στο παρεκκλήσιο των Αποστόλου Σίμωνος και Αγ. Χαραλάμπους.

Όσοι προτίθενται να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν (info@kepem.org, 210 823 7447, 210 881 1930) προκειμένου να διευθετηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.