Ο διαγωνισμός μας ολοκληρώθηκε! Ευχαριστούμε τους φίλους μας για τη μεγάλη και άμεση ανταπόκριση.

Και ενώ περιμένουμε, εμείς από το τυπογραφείο τη νέα επαυξημένη έκδοση και οι νικητές του διαγωνισμού Αναστάσιος Ηλιόπουλος και Νικόλαος Μπαριάμης το δώρο τους, ας δούμε τί καινούριο θα περιέχει:

2 νέα κάλαντα στα CD:

  • Αύριο είν’ τα Φώτα κι ο φωτισμός (Κλαψί Ευρυτανίας, Ρούμελη) που κατέγραψε και έστειλε ο μουσικολόγος και ερευνητής της ευρυτανικής παράδοσης, Αναστάσιος Ηλιόπουλος.
  • Ταχιά-ταχιά είν’ αρχιμηνιά (Ρειχιά και Πιστάματα Ζάρακος Λακωνίας, Πελοπόννησος) που κατέγραψε και έστειλε ο ερευνητής της λακωνικής παράδοσης και υπεύθυνος της Λαογραφικής Ομάδας Λακωνίας Νίκος Μπαριάμης από τη Σκάλα Λακωνίας.

3 νέα κάλαντα στο Παράρτημα του βιβλίου, συνοδευόμενα από μουσικολογικά – λαογραφικά σχόλια:

  • Κάλαντα Φώτων (Ἀλμυρὸς Βόλου, Θεσσαλία). Τα κάλαντα αυτά περιλαμβάνουν πολύ ενδιαφέροντα και ιδιαίτερα εκτεταμένα παινέματα στους ανθρώπους του σπιτιού, από τον αφέντη, τον παπά και τον δάσκαλο, μέχρι τα παιδιά του σχολείου και τα νήπια.
  • Κάλαντα Πρωτοχρονιάς των βοσκών (Μελί Ερυθραίας, Μικρά Ασία). Τα κάλαντα αυτά κατέγραψε η Δόμνα Σαμίου στο Μελί Μεγάρων το 1982, τα ηχογράφησε με παιδική χορωδία το 1983 και συμπεριλήφθηκαν στον δίσκο «Κάλαντα, ευχές και παινέματα», που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» στις 30 Δεκεμβρίου 2011.
  • Κάλαντα Φώτων (Έλληνες Αζοφικής, Ρωσία). Τα κάλαντα αυτά πρωτοεκδόθηκαν στο Αντώνιος Σιγάλας, Συλλογή Εθνικών Ασμάτων, Αθήνα 1880, όπου αναφέρεται: «Το άσμα τούτο αδουσι κατ’ έτος και οι εις τα περίχωρα εν Ταγαυρόκ (Αζοφικής) της Ρωσίας κατοικούντες από την ιζ΄ εκατονταετηρίδα Έλληνες».

Διορθώσεις, σημαντικές συμπληρώσεις και πολλά νέα στοιχεία, όπως τους πλήρεις στίχους των χριστουγεννιάτικων καλάντων από την Όλυμπο Καρπάθου.

Παράγγειλε την έκδοση: 6936 77 46 38 ή sales@kepem.org

Βιντεοπαρουσίαση της έκδοσης