Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναγγέλλει με ιδιαίτερη χαρά και τιμή την πραγματοποίηση Ημερίδας-Σεμιναρίου ερμηνείας της Ψαλτικής Τέχνης, και ιδιαίτερο τίτλο:

«Ερμηνευτική-ψαλτική προσέγγιση του Ειρμολογίου και της Παπαδικής»

Στο Σεμινάριο αυτό το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Τμήματος (Πανεπιστημιούπολις Θέρμης) την Τρίτη 31-5-2016, ώρες 10.00-13.00 και 17.30-20.30, θα διδάξει ο ομότιμος καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, Άρχων Πρωτοψάλτης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και διακεκριμένος χοράρχης Φώτιος Κετσετζής.

Προλογίζουν οι καθηγητές του Τμήματος Μαρία Αλεξάνδρου και Εμμανουήλ Γιαννόπουλος. Συμμετέχει το μουσικό σχήμα του Τ.Μ.Σ. «Βυζαντινών λόγος και μέλος-Χορός Ψαλτικής τέχνης».

Προσκαλούνται οι μουσικολογιώτατοι φοιτητές, πρωτοψάλτες, λαμπαδάριοι, ιεροψάλτες, μέλη χορωδιών, μουσικοί, εραστές, θεραπευτές και επιστήμονες της Βυζαντινής μουσικής επιστήμης να συμμετάσχουν στο Σεμινάριο διευρύνοντας τις γνώσεις και τους ορίζοντές τους στο καίριο θέμα του.

Πληροφορίες σεμιναρίου

Αφίσα σεμιναρίου

Δελτίου Τύπου σεμιναρίου