Η προγραμματισμένη συνάντησή μας για μεθαύριο Κυριακή, 13 Ιανουαρίου, με θέμα «Μικρασιάτικοι χοροί & τραγούδια από την Ερυθραία και την Σμύρνη» και εισηγητή τον Θοδωρή Κοντάρα, δεν θα πραγματοποιηθεί.
Σας ευχαριστούμε όλους θερμά για την συμμετοχή σας.

– Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό –

Χοροί και τραγούδια από την Ερυθραία και τη Σμύρνη

Εισήγηση – Διδασκαλία: Θοδωρής Κοντάρας

Συνεχίζονται κι εφέτος οι – σεμιναριακού τύπου – Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό, τη μουσική και τη φορεσιά, που οργανώνει το ΚΕΠΕΜ για 7η συνεχή χρονιά, στην ιστορική “Σχολή Εθνικής Μουσικής” του Σίμωνος Ι. Καρά, στο λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια.

Την Κυριακή, 13 Ιανουαρίου 2019 προσκεκλημένος μας, για ακόμα μια φορά, ο δραστήριος ερευνητής του Μικρασιατικού Ελληνισμού, Θοδωρής Κοντάρας, φιλόλογος, με αυθεντικό ιστορικό – λαογραφικό υλικό από την Σμύρνη και τη Χερσόνησο της Ερυθραίας (Τσεσμές, Βουρλά, Αλάτσατα, Κάτω Παναγιά κ.ά.).
Πλούσια και ενδιαφέρουσα είναι η μουσική, ποιητική και χορευτική δημιουργία στο χώρο της Ερυθραίας και της ευρύτερης περιοχής της, που λόγω της γεωγραφικής και ιστορικής θέσης της, έχει δεχθεί επιδράσεις τόσο από το χώρο του Αιγαίου, όσο και από την Ανατολή και από την Ευρώπη, μέσω του λιμανιού της Σμύρνης. Έτσι, συνδυάζει τις βυζαντινές καταβολές με το ανάλαφρο, σχεδόν φλύαρ