Μαθήματα για παιδιά & εφήβους
Παράρτημα Ηλιούπολης
– Αναλυτική παρουσίαση προγράμματος –
– Συνοπτική παρουσίαση προγράμματος –
-
Αξιοποιούμε δημιουργικά την παράδοσή μας για τη μουσική εκπαίδευση των παιδιών.
-
Η μουσική συμβάλλει στη νοητική τους ανάπτυξη και στη βελτίωση των κοινωνικών τους δεξιοτήτων.
-
Ανακαλύψτε κάτι που αφορά όλα μας ανεξαιρέτως τα παιδιά και τα μυεί στη μουσική και την παράδοσή μας!
Τα παιδιά μας αφομοιώνοντας τον πλούτο του πολιτισμού μας, χαράζουν τον δικό τους νέο δρόμο και γίνονται μικροί συνεχιστές της παράδοσής μας. Γι’ αυτό και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στα μαθήματα για τους μικρούς μας μαθητές.
Στο Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ συνεχίζουμε την παράδοση των παιδικών τμημάτων της σχολής του Σίμωνα Καρά, οργανώνοντας για τα παιδιά μαθήματα και δρώμενα μουσικής και χορού.
Στα παιδικά μαθήματα δίνουμε έμφαση στην καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος, εφαρμόζουμε πρακτικές παιγνιώδους μετάδοσης της γνώσης, ενώ αφήνουμε τα παιδιά κατά τη διάρκεια του μαθήματος να αναπτύξουν δημιουργικά τη φαντασία τους.
Στόχος της νέας χρονιάς
Η ηχογράφηση μέχρι το τέλος της χρονιάς ενός ψηφιακού δίσκου (CD) από τα παιδικά μας τμήματα με ύμνους και τραγούδια από την παράδοσή μας, με δεδομένο το όμορφο αποτέλεσμα της καλοκαιρινής μας ηχογράφησης.
Εργαστήρι Τραγουδιού – Χορού
-Με τον Δημήτρη Μαντζούρη–
Σκοπός του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τα παιδιά με τον πλούτο της λαϊκής παράδοσης του ελληνικού λαού, δίνοντας παράλληλα πολύτιμα εφόδια για τη μουσική και κινητική τους ανάπτυξη, τον τρόπο έκφρασης και την κοινωνικοποίησή τους μέσα σε ομάδα ως αυτόνομες προσωπικότητες.
Συγκεκριμένα, το παιδί θα μπει μέσα στον κόσμο της παραδοσιακής μουσικής και θα ανακαλύψει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της:
Θα αποκωδικοποιήσει στίχους και μελωδίες, θα γνωρίσει τα παραδοσιακά όργανα, θα κατασκευάσει δικά του απλά όργανα, θα μάθει να αναγνωρίζει τα διάφορα ηχοχρώματα ανά γεωγραφική περιοχή, θα μάθει να τραγουδά ως πρωτοτραγουδιστής και μέσα σε ομάδα, θα μάθει να αντιφωνεί, θα μάθει πώς χτίζεται ένα αυτοσχέδιο δίστιχο, θα εξοικειωθεί με τον ρυθμό, θα μάθει να χορεύει, θα μάθει τελικά να λειτουργεί ως πρόσωπο μέσα σε μία κοινότητα και να εκφράζεται στο σήμερα με τον μοναδικό τρόπο που μπορεί να δώσει η παραδοσιακή μουσική, το παραδοσιακό τραγούδι και ο χορός.
Μουσική Αγωγή
-Με τον π. Ίγορ Ζιρόγιεβιτς–
Το μάθημα της Μουσικής Αγωγής έχει ως σκοπό να βοηθήσει στην ανάπτυξη των μουσικών ικανοτήτων των παιδιών. Αφορά σε παιδιά προσχολικής μέχρι και εφηβικής ηλικίας.
Μέσω ειδικά διαμορφωμένων δραστηριότητων (βασισμένων στα πορίσματα επιστημονικών ερευνών), τα παιδιά εξασκούνται και αποκτούν εμπειρία, γνώση και ικανότητα να αντιλαμβάνονται και να διαχειρίζονται τον ρυθμό, την τονικότητα, τα διαστήματα και την αρμονία. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται προϋποθέσεις (πλέον στο επίπεδο των λειτουργιών του εγκεφάλου) για μουσική ανάπτυξη υψηλού επιπέδου, ανεξάρτητα από το είδος της μουσικής με το οποίο θα ασχοληθεί το παιδί και από το αντικείμενο που θα επιλέξει (τραγούδι, ψαλτική, όργανο, χορός). Τα μαθήματα είναι διασκεδαστικά, καθώς έχουν χαρακτήρα παιχνιδιού, ενώ δεν απαιτούνται παρά ολιγόλεπτες, κατά προτίμηση καθημερινές, επαναλήψεις στο σπίτι. Τα παιδιά προσεγγίζουν και το βυζαντινό και το ευρωπαϊκό σύστημα σημειογραφίας, γέγονος που εξασφαλίζει την πολύπλευρη αντίληψη των μουσικών φαινομένων.
Εκτός του οφέλους στο επίπεδο της μουσικής παιδείας, η μέθοδος βοηθάει στην γενικότερη ανάπτυξη των νοητικών ικανοτήτων του παιδιού. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν γενικότερο όφελος το οποίο εκδηλώνεται σε όλες τις δραστηριότητές τους, μαθητηκές ή μη. Παράλληλα, ο ομαδικός τρόπος εργασίας βοηθάει τα παιδιά στην κοινωνικοποίηση και τους δίνει την ευκαιρία να αποκτούν υγιείς προσωπικές σχέσεις με το περιβάλλον τους.
Βυζαντινή μουσική
-Με τους Γιώργο Τοκατλίδη & Μιχάλη Μαντζούρη–
Στόχος του μαθήματος είναι να βάλει τα παιδιά στον κόσμο της βυζαντινής μουσικής, μίας μουσικής με υπερχιλιετή σημειογραφία, που κλείνει μέσα της τον τρόπο του Έλληνα να αντιλαμβάνεται τη μουσική.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά μαθαίνουν τη βυζαντινή μουσική μέσα από δραστηριότητες με χαρακτήρα παιχνιδιού, ενώ τα μεγαλύτερα εισάγονται σταδιακά στη σπουδή της μουσικής αυτής και στην εκμάθηση της σημειογραφίας της.
Παράλληλα μαθαίνουν ύμνους και τραγούδια από μνήμης, που τους εισάγουν σε πρακτικό επίπεδο στην ερμηνεία της μουσική.
Τέλος ασκούνται σε ρόλους όπως το ισοκράτημα και το κανονάρχημα, που καλλιεργούν τα παιδιά στην αυτονομία της μουσικής έκφρασης, καθώς και στη μουσική αλλά ακόμα και γλωσσική τους αντίληψη.
Οι δάσκαλοι των παιδικών τμημάτων στο Παράρτημα
Οι δάσκαλοι του Ωδείου, πάντα με όρεξη για δουλειά και φρέσκιες ιδέες, βοηθούν τα παιδιά μας να αγαπήσουν την ελληνική παράδοση.
Δημήτρης Μαντζούρης | Βιογραφικό
Χημικός Μηχανικός, Δρ. Πολυτεχνικής Σχολής ΑΠΘ
Συνεργάτης του Κέντρου Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής
Ο Δημήτριος Μαντζούρης του Ιωάννου γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1982 στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε και έλαβε την εγκύκλια μόρφωση. Αποφοίτησε το 2008 από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, λαμβάνοντας ταυτόχρονα το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Μονάχου, όπου σπούδασε από το 2002 έως το 2005 μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος διπλού πτυχίου Τ.Ι.Μ.Ε. (Top Industrial Managers of Europe). Το 2010 επιλέχθηκε στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής με θέμα την ανάλυση και ταυτοποίηση φυσικών οργανικών χρωστικών σε έργα πολιτισμού, η οποία βρίσκεται σε στάδιο κατάθεσης.
Μιλά αγγλικά και γερμανικά, ενώ από το 2000 εργάζεται αδιάκοπα ως επιμελητής και διορθωτής κειμένων, αλλά και μεταφραστής, συνεργαζόμενος κατά κύριο λόγο με τις εκδοτικές επιχειρήσεις ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ στην Αθήνα.
Οι μουσικές του σπουδές ξεκινούν από την Τρίτη Δημοτικού στη Σχολή του Σίμωνα Καρά, όπου μαθαίνει βυζαντινή μουσική με δασκάλους τον Αναστάσιο Φωτόπουλο και τον Νικόλαο Κλέντο και φλογέρα με δάσκαλο τον Χαράλαμπο Γιαννόπουλο. Αργότερα μαθαίνει νέυ κοντά στον δεξιοτέχνη του οργάνου Χάρη Λαμπράκη. Μεγαλώνει ταυτόχρονα σε μία οικογένεια και ένα ευρύτερο περιβάλλον όπου το τραγούδι και τα γλέντια κατέχουν κυρίαρχη θέση. Από το 2000 υπηρετεί ως ψάλτης σε εκκλησίες στον εκάστοτε τόπο διαμονής του (Αθήνα, Μόναχο, Χαλκιδική), ενώ συμμετέχει αδιάλειπτα σε χορωδίες βυζαντινής μουσικής και σε ηχογραφήσεις δίσκων εκκλησιαστικής μουσικής τόσο ως μονωδός όσο και ως χορωδός. Το 2002 συμμετέχει στον δίσκο «της κυρα-Θάλασσας» της Δόμνας Σαμίου, όπου τραγουδά τόσο σόλο όσο και ως μέλος ομάδας.
Από μικρή ηλικία διδάσκεται χορό στην Αγία Παρασκευή Ηλιούπολης με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Ντέλλα, συνεχίζει στον σύλλογο Ποντίων Ηλιούπολης «Η Τρυγώνα» με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Μαυρόπουλο και το 2000 εγγράφεται στον Χορευτικό Τομέα του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου γρήγορα εντάσσεται στην ομάδα παραστάσεων και ακολούθως στην ομάδα δασκάλων χορού του Τομέα.
Με την αποφοίτησή του από το Λύκειο, το 2000, ξεκινά με προσωπική πρωτοβουλία και εμπνεόμενος από το έργο του Σίμωνα Καρά λαογραφικές αποστολές και καταγραφές σε χωριά Ποντίων κυρίως στους νομούς Καστοριάς και Καβάλας, ενώ με κάθε ευκαιρία συμμετέχει σε γλέντια, τόσο υπερτοπικά (π.χ. στην Αθήνα) όσο και πιο ειδικά σε παρέες Ποντίων (στο Μόναχο και σε χωριά της Μακεδονίας), καθώς και σε παρέες Δωδεκανησίων.
Το 2010, μετά από 10 χρόνια συνεχούς καταγραφικής εργασίας, όχι μόνο σε ποντιακούς πληθυσμούς, αλλά και σε πληθυσμούς από την Νέα Κίο της Προποντίδας, την Αμοργό των Κυκλάδων, του Μεγανησίου της Λευκάδας, της Λήμνου κ.λπ., αναλαμβάνει υπεύθυνος του Αρχείου παραδοσιακής μουσικής και επιμελητής των εκδόσεων του «Κέντρου Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής (ΚΕΠΕΜ) – Μουσικό, Λαογραφικό και Φιλολογικό Αρχείο Σίμωνος και Αγγελικής Καρά», από όπου συνεχίζει πλέον με μεγαλύτερη μεθοδικότητα το καταγραφικό έργο, εκ μέρους πλέον του ερευνητικού κέντρου του Σίμωνα Καρά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Κέντρου βρίσκεται η καταγραφή της μουσικοχορευτικής παράδοσης πληθυσμών από τους οποίους δεν υπάρχουν συστηματικές καταγραφές, αλλά και η έκδοση του ηχητικού υλικού του Σίμωνα Καρά, με αφορμή την οποία διενεργούνται στοχευμένες λαογραφικές αποστολές. Υπήρξε, λοιπόν, υπεύθυνος των καταγραφών που έγιναν σε πληθυσμούς από το Σαμμακόβι της Ανατολικής Θράκης, σε τουρκόφωνους πληθυσμούς από περιοχές του Δυτικού Πόντου, σε πληθυσμούς από τη Γαράσαρη (Νικόπολη) του Πόντου (μία από τις περιοχές καταγωγής του), στα χωριά Πολύγυρος, Ορμύλια και Βραστά Χαλκιδικής, στη Λέρο, αλλά και σε χωριά της Κω των Δωδεκανήσων· καταγραφές οι οποίες είχαν ως κέντρο τη μουσική, το τραγούδι και τον χορό, αλλά και ολόκληρο το εθιμικό και κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτά λειτουργούσαν.
π. Ίγορ Ζιρόγιεβιτς | Βιογραφικό
Ο π. Ίγορ Ζιρόγιεβιτς γεννήθηκε στην πόλη Τρέμπινιε της Ερζεγοβίνης (Βοσνία και Ερζεγοβίνη) το 1977, όπου τελείωσε το σχολείο (μέχρι και το Λύκειο), καθώς και το μουσικό σχολείο (τμήμα κλασσικής κιθάρας). Από την ηλικία των εννέα ετών συμμετείχε σε δεκάδες συναυλίες και εκδηλώσεις κλασσικής μουσικής. Παράλληλα με τις σπουδές κλασσικής κιθάρας σπούδασε και τα θεωρητικά μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής και ήταν μέλος της χορωδίας του μουσικού σχολείου με την οποία είχε δεκάδες εμφανίσεις. Στην συνέχεια, ασχολήθηκε με τα διάφορα είδη σύγχρονης μουσικής.
Από το έτος 1997 βρίσκεται στην Αθήνα λόγω των σπουδών του στη βυζαντινή μουσική. Πήρε το δίπλωμα βυζαντινής μουσικής το 2000 από το Ωδείο «Φίλιππος Νάκας» στην τάξη του Κωνσταντίνου Αγγελίδη, ενώ στη συνέχεια τελείωσε το μεταπτυχιακό τμήμα βυζαντινής μουσικής στο Ωδείο Αθηνών. Παράλληλα, διεύρυνε τις γνώσεις του κοντά στους μεγάλους δασκάλους και μουσικολόγους, Λυκούργο Αγγελόπουλο και Ιωάννη Αρβανίτη άλλα και διάφορους άλλους. Επισκέπτεται συχνά το Άγιον Όρος, όπου σε καθημερινή βάση συμμετέχει στην λειτουργική ζωή Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως στις Μονές Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου, ψάλλοντας και μαθαίνοντας στις πανηγυρικές αγρυπνίες κοντά στους περίφημους αγιορείτες ψάλτες.
Διακόνησε σε Ιερούς Ναούς των Αθηνών, ως πρωτοψάλτης και λαμπαδάριος.
Γεώργιος Τοκατλίδης | Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962 και είναι καθηγητής μουσικής (δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά.
ΣΠΟΥΔΕΣ
- Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μουσική και Κουλτούρα: Διεπιστημονικές Αναλύσεις και Εφαρμογές» (ΕΚΠΑ).
- Πτυχιούχος Ε.Α.Π. (Α.Ε.Ι.): Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών – Πρόγραμμα «Ελληνικός Πολιτισμός».
- Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής.
- Πτυχία: Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας.
- Σπουδές της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Δημοτικό – Παραδοσιακό τραγούδι, Εκκλησιαστική μουσική, θεωρία Εθνικής Μουσικής) στον «Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής» του Σίμωνα Καρά.
- Τρίμηνη Παιδαγωγική Κατάρτιση από Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ.
- Πιστοποιημένη γνώση Η/Υ.
- Πιστοποιημένη γνώση συστήματος γραφής τυφλών Braille
- Πιστοποιημένη γνώση Αγιογραφίας.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ
- Διετέλεσε επί πολλά έτη καθηγητής ευρωπαϊκής μουσικής στα Εκπαιδευτήρια «Ελληνική Παιδεία» (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
- Δίδαξε Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική στο Μουσικό Σχολείο Αλίμου από 2002 έως το 2009 (και στα τμήματα ένταξης τυφλών μαθητών του σχολείου).
- Δίδαξε 3 έτη Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας.
- Διδάσκει Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά από 2012 έως και σήμερα.
- Ίδρυσε και διηύθυνε την παραδοσιακή χορωδία – ορχήστρα του Δήμου Αγ. Δημητρίου, με τακτικές συναυλίες από το 2003 έως το 2013.
- Δίδαξε Βυζαντινή Μουσική στο Δημοτικό Ωδείου Δήμου Αγ. Δημητρίου από το 2003 έως το 2013.
- Είναι πρωτοψάλτης του Ι. Ν. Προφ. Ηλία Ηλιούπολης.
Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και μιλάει την αγγλική γλώσσα.
Μιχάλης Μαντζούρης | Βιογραφικό
Το πεδίο αυτό είναι υπό κατασκευή και σύντομα θα είναι ενεργό.
Νικόλας Αγγελόπουλος | Βιογραφικό
Ο Νίκος Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1985. Αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της ίδιας πόλης το 2003. Κατάγεται από το Τέροβο Ιωαννίνων και τη Βαλαώρα Ευρυτανίας.
Πήρε το πτυχίο του στην Αρμονία (Άριστα, 2005) και την Αντίστιξη (Λίαν καλώς, 2007) από το Εθνικό Ωδείο και στη Φούγκα (Άριστα, 2010) από το Ωδείο Δυτικής Ελλάδας. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2011).
Έχει μελετήσει παραδοσιακή μουσική και θεωρία μακάμ με τον Χρίστο Τσιαμούλη στο Ωδείο Αθηνών, λάφτα (πολίτικο λαούτο) με τον Νίκο Μέρμηγκα και τον Περικλή Παπαπετρόπουλο, στεριανό/νησιώτικο λαούτο με τον Χριστόδουλο Ζούμπα, Χρήστο Ζώτο, Kώστα Σιδερή, Γιώργο Παπαϊωάννου, Βασίλη Κατράκο, Μανώλη Κοντογιώργο και λαϊκή-ρεμπέτικη κιθάρα με τον Ξενοφώντα Πούλο. Επιπλέον, έχει μελετήσει πιάνο και κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο, αμφότερα στο επίπεδο “μέσης”.
Δίδαξε λαούτο τη σχολική χρονιά 2013-2014 στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά. Από το 2010 διδάσκει λαούτο στο Ωδείο Αθηνών και είναι μέλος της παραδοσιακής ορχήστρας του ωδείου από το 2008. Από τον Σεπτέμβρη του 2011-2014 δίδαξε πολίτικο και στεριανό λαούτο στα σεμινάρια του Σωματείου των Φίλων του Μουσείο Λαϊκών Οργάνων στην Πλάκα και από το 2015 έως σήμερα διδάσκει στο Κέντρο Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης”. Το 2018 ήταν εισηγητής σε σεμινάριο με θέμα το λαούτο που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Επίσης, συμμετείχε ως καθηγητής στη “Μουσική Σύναξη στον Ταΰγετο” (2011, 2013, 2014, 2018) με σεμινάριο στεριανού/νησιώτικου λαούτου. Την άνοιξη του 2019, καλεσμένος των Ηλία και Σπύρο Καππάκου πραγματοποίησε ολοήμερο σεμινάριο με θέμα το λαούτο στο Rpp-Studios στη Σπάρτη. Το 2020 ξεκίνησε η συνεργασία του με το Κέντρο Πολιτισμού Έρευνας και Ανάπτυξης Λέρου Άρτεμις με την πραγματοποίηση σεμιναρίων στο νησί της Λέρου με θέμα το λαούτο, καθώς επίσης και με μια σειρά ηχογραφήσεων με θέμα τη μουσικές καταγραφές του νησιού. Από το φθινόπωρο του 2021 διδάσκει λαούτο σε παιδιά και ενήλικες στη Χώρα της Άνδρου υπό τη χορηγεία του κληροδοτήματος Μωραΐτη.
Από το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 είναι ο διδάσκων καθηγητής του λαούτου στο μεταπτυχιακό ‘Εθνομουσικολογία και Μουσική Πράξη’ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Επίσης, από το 2022 εργάζεται ως εκπαιδευτικός διδάσκοντας το μάθημα της μουσικής σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η αρμονική συνοδεία της τροπικής μουσικής είναι ένα πεδίο πάνω στο οποίο διαρκώς εργάζεται και διδάσκει αδιαλείπτως από το 2014. Το 2019 πραγματοποίησε την αρμονική συνοδεία του υλικού και στα δύο τεύχη του βιβλίου “Τα μελωδικά μοτίβα της Παράδοσης, τρόπος α” του Χρίστου Τσιαμούλη, καθώς και στο επόμενο υπό έκδοση βιβλίο “τρόπος β΄” της ίδιας σειράς.
Αρχές του 2011 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Δέκα Μουσικά Διηγήματα». Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος της στεριανής κομπανίας «Κυρατζήδες», του μουσικού σχήματος «Ήπειρος» υπό τη μουσική επιμέλεια του Γιώργου Κωτσίνη, του μουσικού σχήματος «Αμορόζα» που το φθινόπωρο του 2023 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους ομώνυμη δισκογραφική δουλειά με τραγούδια και σκοπούς από την ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου και της μουσικής ομάδας «dorόs» που αποδίδει πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις των μελών της, οι οποίες αποτυπώνονται στο ομώνυμο cd που κυκλοφόρησε το 2014. Είναι σταθερό μέλος της κομπανίας του Δημήτρη Κώτσικα από το 2012. Το 2018 συνεργάστηκε με τους Σπύρο Δίελα, Γιάννης Άννινος, Μάριος Παπούλιας, Ανδρέας Καπουλας για την παραγωγή και σύνθεση πρωτότυπης Library μουσικής, για λογαριασμό της Bleach & BMG Production music. Με τον Νίκο Σκαφίδα (βιολί) και τον Δημήτρη-Φίλιππο Αντωνίου (λαούτο) έχουν εκδόσει cd με τίτλο ‘Να μουν μαντήλι γερανιό’ με σκοπούς και τραγούδια από τη Σκύρο.
Από το 2009 συνεργάζεται με την Laura Shannon και τον Κωσταντή Κουρμαδιά δίνοντας συναυλίες και παίζοντας μουσική σε σεμινάρια χορού της προαναφερθείσας σε Ελλάδα, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Έχει συμμετάσχει σε δισκογραφία, συναυλίες και παραστάσεις εντός και εκτός συνόρων καθώς και σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα με καταξιωμένους καλλιτέχνες.
Απολαμβάνει την καλλιτεχνική συνύπαρξη τόσο με παλαιότερους όσο και με νεότερους μουσικούς/συνθέτες σε δημιουργικά projects.
Κωνσταντίνος Ασημάκης | Βιογραφικό
Το πεδίο αυτό είναι υπό κατασκευή και σύντομα θα είναι ενεργό.
Κατάλογος Μαθημάτων & Σεμιναρίων
Δες συγκεντρωτικά και εκτύπωσε όλα τα μαθήματα, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του Ωδείου.Μαθήματα | Σεμινάρια | Εργαστήρια
Βυζαντινή μουσική, Παραδοσιακά όργανα, Δημοτικό τραγούδι, Φωνητική,Οργανοποιία, Χορός