Προετοιμασία εισαγωγής για τα Μουσικά Σχολεία
Ατομικά μαθήματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθητή.
Με τον Σωτήρη Γάλλο, πολύπλευρα κατηρτισμένο μουσικό και οργανοπαίκτη, με πολύχρονη διδακτική εμπειρία σε παιδιά και εφήβους.

Κάθε μαθητής, ανάλογα με το γνωστικό υπόβαθρό του, μπορεί να παρακολουθήσει έναν από τους παρακάτω εκπαιδευτικούς κύκλους:
Εκπαιδευτικός κύκλος Α: Διετής κύκλος συστηματοποιημένης σπουδής
Μαθήματα ειδικευμένα, στην μόρφωση της μουσικής αντίληψης και στην εξάσκηση των μουσικών δεξιοτήτων, στις ακόλουθες ενότητες:
-
- ακουστική ικανότητα
- φωνητική ικανότητα
- ρυθμική ικανότητα
- διάκριση ηχοχρωμάτων
Εκπαιδευτικός κύκλος Β: Ταχύρρυθμα μαθήματα (αφορά σε μαθητές που διαθέτουν μουσική εκπαίδευση τουλάχιστον 2 ετών. Η διάρκειά τους κυμαίνεται αναλόγως του επιπέδου του κάθε μαθητή).
Μαθήματα παραμετροποίησης και οργάνωσης, των κεκτημένων μουσικών γνώσεων, για τις μουσικές ενότητες των εξετάσεων, με στόχο:
-
- την εύρυθμη προετοιμασία και οργάνωση
- την επαύξηση των μουσικών δεξιοτήτων
Μαθήματα ατομικά | Εγγραφές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Σωτήριος Γάλλος | Βιογραφικό
Ο Σωτήριος Γάλλος του Φωτίου γεννήθηκε στην Αθήνα το έτος 1983. Μεγάλωσε στην Αθήνα και αποφοίτησε από γενικό λύκειο το 2000. Από τότε έως και σήμερα μελετά, σπουδάζει και εργάζεται κυρίως την Εκκλησιαστική και Ελληνική Δημοτική Μουσική, το Ούτι και την Ποντιακή Λύρα (κεμεντζές).
Βυζαντινή Εκκλησιαστική Μουσική
2001-2007
Μαθήματα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής στο Ωδείον Αθηνών με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Η διαδικασία της εκμάθησης συμπεριελάμβανε και τα παρακάτω μαθήματα ως υποχρεωτικά:
- Ανατολική Ορθόδοξη Ελληνική Εκκλησιαστική Μουσική ή Ψαλτική (Βυζαντινή): Τυπικό, Υμνολογία, Λειτουργική, Απαγγελία Αναγνωσμάτων, Ιστορία Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής, Ιστορία Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, Μαθητική Βυζαντινή Εκκλησιαστική Χορωδία/Διεύθυνση Βυζαντινού Χορού.
- Δυτική Ευρωπαϊκή Μουσική: Θεωρία, Αρμονία, Μορφολογία, Φωνητική, Πιάνο, Μαθητική Χορωδία, Ιστορία της Δυτικής Μουσικής, Σολφέζ.
Συμμετοχή από την έναρξη της εκμάθησης της Ψαλτικής, στα Ιερά Αναλόγια της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καθώς και σε Βυζαντινούς χορούς, όπως στον χορό «Ελληνική Βυζαντινή Χορωδία» του Λυκούργου Αγγελόπουλου.
Πτυχίον Ιεροψάλτου το έτος 2007, με δάσκαλο τον Λυκούργο Αγγελόπουλο. Εκτέλεσις: Άριστα Παμψηφεί και Θεωρία: Άριστα Παμψηφεί.
2010-2011
Δίπλωμα Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής το έτος 2011, με δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη, από την Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Αθηνών. Εκτέλεσις: Άριστα Παμψηφεί και Θεωρία: Άριστα Παμψηφεί.
Ούτι
2001-2003
Παρακολούθηση μαθήματος ούτι στον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, με δάσκαλο τον Νικόλαο Σαραγούδα.
2004-2009
Παρακολούθηση μαθήματος ούτι στο Ωδείον Αθηνών, με δάσκαλο τον Χρήστο Τσιαμούλη. Συμμετοχή στην μαθητική ορχήστρα και σε μαθητικά σύνολα.
2011
Παρακολούθηση ολιγομελούς σεμιναρίου master class τούρκικου ουτιού με δάσκαλο τον Yurdal Tokcan, που πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος από τις 26 Απριλίου έως τις 02 Μαΐου του 2011.
Θεωρία Μακάμ
Παρακολούθηση θεωρίας και πράξης Μακάμ στο Ωδείον Αθηνών, με δάσκαλο τον Χρήστο Τσιαμούλη και τον Σωκράτη Σινόπουλο.
Ποντιακή μουσική παράδοση – Κεμεντζές
2003-2005
Μάθημα Ποντιακής Λύρας (κεμεντζέ) με δάσκαλο τον Γεώργιο Αμαραντίδη (Σιμούλτς), στον Σύλλογο Ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ».
Παράλληλα ερεύνησε και μελέτησε συστηματικά επί σειρά ετών από την σχετική βιβλιογραφία αλλά και από ζωντανούς φορείς της ποντιακής παράδοσης, την Ιστορία, τη γεωγραφία, τα ήθη και τα έθιμα, την μουσική, και τη διάλεκτο, του Ποντιακού Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας.
Ταξίδεψε στον Ιστορικό Πόντο (δυτικό και ανατολικό) και επισκέφθηκε τις περισσότερες περιοχές των παράλιων περιοχών και της ενδοχώρας. Σαφράμπολη, Κασταμονή, Σινώπη, Μπάφρα, Σαμψούντα, Οινόη, Κοτύωρα, Κερασούντα, Τραπεζούντα, Σταυρίν, Ίμερα, Χαψίκιοϊ, Γιανάντων (περιοχή κοιλάδας της Ματσούκας), Ουζούν Γκιόλ, Άρδασσα, παλαιά Αργυρούπολη, Σεβάστεια, Τοκάτη, Αμάσεια, Νίκαια, κλπ.
Οργανοκατασκευή
2002-2003
Παρακολούθηση μαθήματος οργανοκατασκευής στον Όμιλο Ελληνικών Τεχνών, με δάσκαλο τον Φώτη Λουρίδα.
Εισαγωγή στο τμήμα Μουσικών Σπουδών
2009-2010
Παρακολούθηση των ειδικών μαθημάτων εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών [Αρμονία & Ακροαστικά (Έλεγχος Μουσικών Ικανοτήτων)], στην «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» με δάσκαλο-συνθέτη τον Ιωάννη Τερζάκη.
Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Εισαγωγή στο ΤΜΣ το έτος 2010. Η μαθησιακή διαδικασία εξελίσσεται στο μουσικολογικό πλαίσιο που αφορά τα πεδία της Ιστορικής & Συστηματικής μουσικολογίας, της Εθνομουσικολογίας & Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας, της Μουσικής Ακουστικής & Τεχνολογίας Ήχου, της Μουσικοπαιδαγωγικής & της Βυζαντινής μουσικολογίας. Τα πεδία ειδίκευσης που έχουν επιλεγεί από τον γράφοντα, αφορούν τόσο στην Μουσικοπαιδαγωγική, όσο και στην Βυζαντινή Μουσικολογία. Ειδικότερα στο πεδίο της Μουσικοπαιδαγωγικής αναπτύσσεται η παιδαγωγική και η διδακτική διάσταση της μουσικής εκπαίδευσης στο ευρύτερο πλαίσιο των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών. Συνακολούθως, στο πεδίο της Βυζαντινής Μουσικολογίας το οποίο αποτελεί και την επιλεγόμενη κατεύθυνση του γράφοντος, εξετάζεται η Βυζαντινή και Μεταβυζαντινή μουσική (εκκλησιαστική, κοσμική, αστική, δημοτική), τόσο ως τέχνη όσο και ως επιστήμη, από άποψη θεωρίας και πράξης, ιστορίας και αισθητικής στο πλαίσιο του ευρύτερου πολιτισμικού χώρου της Χριστιανικής Ορθοδοξίας.
Παλαιογραφία
Παρακολούθηση μαθημάτων Ελληνικής Παλαιογραφίας και Ιστορίας των Κειμένων. Το περιεχόμενό τους αφορά στην ανάγνωση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών χειρογράφων κωδίκων, στοιχεία χρονολόγησης και περιγραφής, ανάλυση των μορφών γραφής, ιστορία βιβλιοθηκών, ιστορία της παράδοσης των φιλολογικών κειμένων και περιγραφή και ανάλυση ιστορικών εγγράφων. Τα μαθήματα διεξάγονται από το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Ιστορικό και Παλαιογραφικό Αρχείο.
Εργασία επί του γνωστικού αντικειμένου
Μελέτη σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, με προοπτική την παιδευτική/εκπαιδευτική αντίληψη του γνωστικού αντικειμένου της Εκκλησιαστικής μουσικής. Ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον στρέφεται στον εκπαιδευτικό τομέα για την εκμάθηση της σημειογραφίας και της θεωρίας των ήχων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έχοντας ως εργαλείο προσέγγισης την εκμάθηση της Παλαιογραφίας της Βυζαντινής Σημειογραφίας.
Ξένες γλώσσες
Παρακολούθηση θερινού εντατικού προγράμματος εκμάθησης τουρκικών στο Πανεπιστήμιο TÖMER της Κωνσταντινούπολης (2011) και εν συνεχεία παρακολούθηση μαθημάτων στον επίσημο αντιπρόσωπο του TÖMER στην Ελλάδα, φροντιστήριο ξένων γλωσσών Τίνα Ζωγοπούλου (2012-2013).
Βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική (2008 έως και σήμερα):
- Μαθήματα ατομικά και ομαδικά.
- Μαθήματα διαδικτυακά μέσω skype.
- Μητροπολιτικό Ωδείο Λειβαδιάς (2008-2009).
- ΚΕΠΕΜ (2012 έως και σήμερα).
- Τα τελευταία χρόνια ερευνά και εργάζεται επιπροσθέτως στο πεδίο της εκμάθησης βυζαντινής μουσικής στην προσχολική-σχολική ηλικία.
Ούτι (2006 έως και σήμερα):
- Μαθήματα ατομικά και ομαδικά.
- Μαθήματα διαδικτυακά μέσω skype.
- ΚΕΠΕΜ (2014 έως και σήμερα).
Ποντιακή λύρα[(κεμεντζές) 2010 έως και σήμερα]:
- Μαθήματα ατομικά και ομαδικά.
- Μαθήματα διαδικτυακά μέσω skype.
- Μητροπολιτικό Ωδείο Λειβαδιάς (2008-2009).
- Χορευτικό και Πολιτιστικό Εργαστήρι «Χοροπατήματα» (2013 έως και σήμερα)
- ΚΕΠΕΜ (2015 έως και σήμερα).
Χορωδία παραδοσιακής μουσικής (2008 – έως και σήμερα):
- Διδασκαλία-διεύθυνση χορωδίας παραδοσιακής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Γκύζη (2008-2009).
- Διδασκαλία- διεύθυνση χορωδίας βυζαντινής & παραδοσιακής μουσικής του παιδικού τμήματος του ΚΕΠΕΜ (2012 έως και σήμερα).
- Διδασκαλία- διεύθυνση χορωδίας ποντιακής παραδοσιακής μουσικής στον σύλλογο ποντίων «ΑΡΓΟΝΑΥΤΑΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ», (2016-2017 έως και σήμερα). Ένας σύλλογος που με την πλούσια δράση του κατόρθωσε να ανυψώσει το κύρος του σε πανελλήνια ακόμη και σε παγκόσμια ακτινοβολία. Για την εν γένει προσφορά του στον Ελληνισμό, έχει βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών.
- Διδασκαλία-διεύθυνση χορωδίας παραδοσιακής μουσικής στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Χαλανδρίου (2017-2018).
Παιδικές κατασκηνώσεις:
- Συμμετοχή σε παιδικές κατασκηνώσεις για 10 και πλέον έτη στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ο ρόλος του συντονιστή/παιδαγωγού πραγματοποιήθηκε από τον γράφοντα, στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης των γνωστικών αντικειμένων της Μουσικής, του Θεάτρου και των Εικαστικών. Επίσης, ως εργαλεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το Ούτι και η Ποντιακή Λύρα, χρησιμοποιήθηκαν για την εκμάθηση τραγουδιών, χορού και κάθε τύπου δράσης ή μουσικής δραστηριότητας που χρειάζεται το συγκεκριμένο περιβάλλον.
- Πραγματοποίηση σεμιναρίου για παιδιά με θέμα: «προσεγγίζοντας την διαδρομή της Ψαλτικής & της Δημοτικής Μουσικής, όσον αφορά στο τέχνασμα για την διάσωση και την διάδοσή της». Το σεμινάριο έχει χαρακτήρα συμμετοχικό και χρησιμοποιούνται εποπτικά μέσα για την πραγμάτωσή του.
Διακονία σε Ιερούς Ναούς των Αθηνών ως λαμπαδάριος και κατά περιόδους σε Ιερά Αναλόγια των Πριγκιποννήσων της Κωνσταντινουπόλεως, του Αγίου Όρους και της Αλβανίας.
• Διάκριση κατά τις εξετάσεις του σχολικού έτους 2006-2007 και απονομή χρηματικού βραβείου (Ωδείον Αθηνών).
• Υποτροφία Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, για τις εξαετείς σπουδές Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής (Ωδείον Αθηνών).
- Συμμετοχή σε μουσικά σύνολα, σε μουσικοθεατρικές και χορευτικές εκδηλώσεις.
- Συμμετοχή σε ηχογραφήσεις εκδόσεων Ψαλτικής και Παραδοσιακής Μουσικής.
- Συμμετοχή στην Ελληνική ορχήστρα (Ωδείον Αθηνών). Μουσικοχορευτικές παραστάσεις στον χώρο του Ωδείου, στον Φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών κ.α.
- Συνεργασία με το «Εργαστήρι Τέχνης και Πολιτισμού» με υπεύθυνο τον Χρήστο Θεολόγο και με συμμετοχή σε μουσικές-χορευτικές-θεατρικές εκδηλώσεις.
- Παρακολούθηση Camp Σύνθεσης 2009: από την «ΕΝΑΡΓΕΙΑ» με υπεύθυνο τον δάσκαλο-συνθέτη Ιωάννη Τερζάκη. Την μαθησιακή διαδικασία πραγματοποίησαν οι συνθέτες – δάσκαλοι Ανδρέας Παπαρούσος και Μαρία Μπαβελή. Το πρόγραμμα του Camp περιελάμβανε την εκμάθηση του προγράμματος finale ως εργαλείο σύνθεσης, την μελοποίηση ποιητικού κειμένου, καθώς και την ηχογράφησή του με εκτελεστές επαγγελματίες μουσικούς.
- Παρακολούθηση ενημέρωσης του Κέντρου Ακουστικο-Ψυχο-Φωνολογίας Τomatis (επιστημονική μέθοδος Tomatis).
- Παρακολούθηση των εργασιών του Γ΄ Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου Προσχολικής Αγωγής 2013 «Σύγχρονα Θέματα Παιδαγωγικής, Ψυχοπαιδαγωγικής & Παιδιατρικής», που διοργάνωσε η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Προσχολικής Αγωγής (ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α.). Έκτοτε ως μέλος ο γράφων ενημερώνεται και παρακολουθεί τις διοργανώσεις.
- Παρακολούθηση Σεμιναρίων (Μάρτιος-Μάιος) 2016 με θεματικό κύκλο: «Τα περιεχόμενα των χειρογράφων»: Χειρόγραφα της Πατερικής Γραμματείας, των Ασκητικών – «Πατερικών» – Γεροντικών κ.τ.τ., των Βίων και των Μαρτυρίων των αγίων, που οργάνωσε η «Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία» στην αίθουσα του Μ.Ι.Ε.Τ.
- Παρακολούθηση Σεμιναρίων (Μάρτιος-Μάιος) 2017 με θεματικό κύκλο «Τα περιεχόμενα των χειρογράφων»: Λειτουργικά χειρόγραφα, που οργάνωσε η «Ελληνική Παλαιογραφική Εταιρεία» στην αίθουσα του Μ.Ι.Ε.Τ.
Οι εγγραφές γίνονται από Δευτέρα έως Παρασκευή, 5-9 μ.μ. στην έδρα του Ωδείου (Έρσης 9 και Πουλχερίας, Λόφος του Στρέφη), ή τηλεφωνικώς τις ίδιες ημέρες και ώρες.
Πληροφορίες:
- 210 82 37 447 | Δευτέρα – Παρασκευή, 5-9 μ.μ.
Έκπτωση 15% στα δίδακτρα του ομαδικού μαθήματος για παιδιά, για 2 αδέλφια κάτω των 18 ετών, και δωρεάν το τρίτο και τα επόμενα.
- Ομαδικά μαθήματα στην Βυζαντινή Μουσική και στα παραδοσιακά όργανα με πολύ χαμηλό κόστος.
- Παιδικά μαθήματα οργάνων μόνο με 60€ το μήνα.
Πληροφορίες:
- 210 82 37 447 | Δευτέρα – Παρασκευή, 5-9 μ.μ.
Videos
Κατάλογος Μαθημάτων & Σεμιναρίων
Δες συγκεντρωτικά και εκτύπωσε όλα τα μαθήματα, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια του Ωδείου.Μαθήματα | Σεμινάρια | Εργαστήρια
Βυζαντινή μουσική, Παραδοσιακά όργανα, Δημοτικό τραγούδι, Φωνητική,Οργανοποιία, Χορός