Παρουσίαση του βιβλίου της Υβόννης Χαντ “Μια φωλιά από χρυσάφι”

Παρουσίαση του βιβλίου της Υβόννης Χαντ για τον χορό στον νομό Σερρών

Το Σάββατο, 7 Μαρτίου 2015, στις 12.00, στον χώρο βιβλίου και πολιτισμού “Εν Πλω”, στο εμπορικό κέντρο ATRIUM (Χαριλάου Τρικούπη 6-10), διοργανώνεται από το ΚΕΠΕΜ παρουσίαση του βιβλίου της Yvonne Hunt “Μια Φωλιά από Χρυσάφι”.

Το βιβλίο, το οποίο έχει εκδοθεί από το Κέντρο Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “ΚΥΚΛΟΣ”, πραγματεύεται τα χορευτικά δρώμενα στα “ντόπια” χωριά του νομού Σερρών, μέσα από την πολυετή έρευνα της συγγραφέως.

Στην έκδοση περιλαμβάνεται CD με ηχογραφήσεις, αλλά και DVD με οπτικά ντοκουμέντα!

Η αμερικανίδα συγγραφέας, εθνοχορολόγος και δασκάλα ελληνικών χορών, Υβόννη Χαντ, η οποία διετέλεσε επί 7 χρόνια και συνεργάτιδα του Σίμωνα Καρά, επί δεκαετίες επισκέπτεται και καταγράφει τα χορευτικά δρώμενα στα “ντόπια” χωριά του νομού, με αποτέλεσμα το βιβλίο της αυτό να αποτελεί ένα μνημειώδες έργο για τον χορό της περιοχής των Σερρών.

Το πρόγραμμα της παρουσίασης

12.00: Χαιρετισμός από τον πρόεδρο του ΚΕΠΕΜ Μιχάλη Μαντζούρη

12.10: “Η σημασία του βιβλίου “Μια Φωλιά από Χρυσάφι” για όσους ασχολούνται με τη χορευτική παράδοση”, από τον εκπρόσωπο και χοροδιδάσκαλο του Κέντρου Μελέτης Παραδοσιακών Χορών “Κύκλος” Κυριάκο Μωϋσίδη

12.30: “Η Υβόννη Χαντ του ελληνικού χορού, από τον Μάρκο Δραγούμη, μουσικολόγο και υπεύθυνο του Μουσικού Λαογραφικού Αρχείου της Μέλπως Μερλιέ.

12.50: “Μια Φωλιά από Χρυσάφι” – Παρουσίαση του βιβλίου και της έρευνας από την συγγραφέα, εθνοχορολόγο και δασκάλα ελληνικών χορών Υβόννη Χαντ.

13.10: Προβολή αποσπασμάτων από το DVD που περιλαμβάνει το βιβλίο.΄

Θα ήταν χαρά και τιμή η παρουσία σας!

2016-04-07T11:16:48+00:00 Μάρτιος 1st, 2015|Categories: Τα νέα μας|0 Comments

Leave A Comment

Αξιολόγησε
το Ωδείο !

Πες μας τη γνώμη σου για το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ σε 2 μόλις λεπτά.
Μας είναι πολύτιμη!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ
close-link