Προγράμματα υποστήριξης και χορηγιών

Το ΚΕΠΕΜ είναι ο κληρονόμος ενός πολύτιμου μουσικού, λαογραφικού και φιλολογικού αρχείου, το οποίο καλείται να διαχειριστεί με υπευθυνότητα και προσοχή, αλλά και με την ταχύτητα που απαιτεί η ανάγκη σωστής φύλαξης, διατήρησης και προβολής όλου αυτού του ανεκτίμητης αξίας υλικού.

Το πρόγραμμα υποστήριξης και χορηγιών του ΚΕΠΕΜ στηρίζεται στους ανθρώπους που αγαπούν τον πολιτισμό, οι οποίοι με τον τρόπο αυτό βοηθούν:

 • στη διεύρυνση των εκπαιδευτικών δράσεων και μάλιστα αυτών που αφορούν τα παιδιά,

 • στη συνέχιση της ψηφιοποίησης του αρχείου,

 • στη συντήρηση των αυθεντικών οργάνων και φορεσιών του αρχείου,

 • στη συνέχιση της έκδοσης του ανέκδοτου αρχείου του Σίμωνα Καρά και του ΚΕΠΕΜ,

 • στη διεύρυνση των επιτόπιων αποστολών για την καταγραφή του λαϊκού μας πολιτισμού.

0
Υποστηρικτής (μέχρι 500€)
0
Χορηγός (μέχρι 1000€)
0
Μέγας Χορηγός (μέχρι 5000€)
0
Χρυσός Χορηγός (πάνω από 5000€)

- Κάθε δωρεά αναγράφεται στην Σελίδα Δωρητών της ιστοσελίδας Κέντρου -

Διάλεξε παρακάτω τη δραστηριότητα που θέλεις να ενισχύσεις!

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες | Αρχείο | Λαογραφική έρευνα - εκδόσεις
 1. Στήριξε τα παιδικά τμήματα του Κέντρου!

Στηρίζοντας τα παιδικά μας τμήματα βοηθάς ο παραδοσιακός πολιτισμός να γίνει κτήμα όλο και περισσότερων μελλοντικών εφήβων.

 1. Στήριξε τα σεμινάρια χορού και τραγουδιού του ΚΕΠΕΜ!

Στηρίζοντας τα σεμινάρια χορού και τραγουδιού, μας δίνεις τη δυνατότητα να οργανώσουμε σεμινάρια που προϋποθέτουν μετακίνηση ερευνητών και αυθεντικών εκπροσώπων από την επαρχία στην Αθήνα, ώστε να προσφέρουμε αυτή τη μοναδική γνώση στους εραστές του παραδοσιακού χορού και τραγουδιού.

 1. Γίνε ανάδοχος της ψηφιοποίησης ενός χειρογράφου του Σίμωνα Καρά!

Εξαιρετικός ο πλούτος των χειρογράφων (ιδιογράφων) του Σίμωνα Καρά και άμεση η ανάγκη ψηφιοποίησής τους, ώστε να μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης. Τα χειρόγραφα αυτά ανήκουν σε δύο κατηγορίες:

 • Χειρόγραφα βυζαντινής μουσικής: Το σπουδαίο μελοποιητικό έργο του Σίμωνα Καρά αποτυπωμένο σε τόμους χειρόγραφους!
 • Χειρόγραφα δημοτικής μουσικής: Ο καρπός των καταγραφών του Σίμωνα Καρά τις δεκαετίες ’30, ’40 και ’50. Ένα πολυτιμότατο υλικό σκοπών και τραγουδιών καταγεγραμμένο με την παρασημαντική της βυζαντινής μουσικής, το οποίο περιμένει τη μελέτη και αξιοποίησή του.
 1. Ανάλαβε τη συντήρηση μίας αυθεντικής παραδοσιακής φορεσιάς!

Το αρχείο του Σίμωνα Καρά περιλαμβάνει περίπου 200 αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές. Σταμάτησε τη φθορά του χρόνου στηρίζοντας τη συντήρηση μίας ή περισσότερων από τις φορεσιές!

 1. Ανάλαβε τη συντήρηση ενός αυθεντικού παραδοσιακού οργάνου!

Το αρχείο του Σίμωνα Καρά περιλαμβάνει περίπου 130 αυθεντικά παραδοσιακά όργανα, τα οποία χρήζουν άμεσης συντήρησης. Βοήθησε στην ανάδειξη αυτής της σημαντικής οργανοθήκης!

 1. Βοήθησε στην ολοκλήρωση των εκδόσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη!

Βοήθησε κι εσύ στην ολοκλήρωση της έρευνας και των εκδόσεων από το ανέκδοτο αρχείο του Σίμωνα Καρά που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη:

Σειρά «Μουσικές του Ελληνισμού»: Κρήτη, Κυκλάδες

Ερευνητικές εκδόσεις: Κως, Λέρος, Ικαρία, Γέροντας Μ. Ασίας, Αστυπάλαια, Μέτσοβο, Γαράσαρη Πόντου.

Για ποσά μέχρι 500 ευρώ, το όνομα του δωρητή θα αναγραφεί στην Σελίδα Δωρητών της ιστοσελίδας του Κέντρου. Για ποσά από 500 ευρώ και πάνω το όνομα θα αναγράφεται μέσα στο ίδιο το έντυπο της έκδοσης.

 1. Στήριξε τις λαογραφικές αποστολές του ΚΕΠΕΜ!

Το Κέντρο οργανώνει λαογραφικές αποστολές για την καταγραφή του λαϊκού πολιτισμού και τη συλλογή και ψηφιοποίηση τεκμηρίων, των οποίων η διάσωση επείγει. Βοήθησε κι εσύ στην καταγραφή του λαϊκού μουσικοχορευτικού μας πολιτισμού.

 1. Στήριξε λαογραφική αποστολή στον τόπο σου!

Αγαπάς τη μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου σου; Άνοιξε το δρόμο για να καταγραφεί ο πολιτισμός του δικού σου τόπου, του δικού σου χωριού, της δικής σου περιφέρειας!