Με πολλή χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία μίας ιδιαίτερα σημαντικής έκδοσης, η οποία μόλις κυκλοφόρησε με τη στήριξη του ΚΕΠΕΜ!

“Σαν τι τραγούδι να σε πω… Προσφυγικοί καημοί Στράντζας, Μήδειας και Πλαγιαριού Αν. Θράκης”

Η έκδοση περιλαμβάνει άγνωστο ηχητικό υλικό από την Ανατολική Θράκη -την άγνωστη αυτή Θράκη- και συγκεκριμένα από τα χωριά Στράντζα, Μήδεια και Πλαγιάρι. Την έκδοση έχει επιμεληθεί εξ ολοκλήρου και με πολύ μεράκι και αισθητική ο μουσικός Λάμπρος Κάππας, στα χέρια του οποίου βρέθηκε το πολύτιμο αρχείο αυθεντικών ηχογραφήσεων της Ευδοκίας Σταυρακούκα από τα Γιαννιτσά από ηλικιωμένους πρόσφυγες πρώτης γενιάς.

Η έκδοση περιλαμβάνει 12 τραγούδια, εκτελεσμένα από σημερινούς μουσικούς, με πολύ σεβασμό στην παράδοση των τριών περιοχών. Στο τέλος του δίσκου –κι αυτό είναι ένα από τα σπουδαία, μα συνήθως καθόλου αυτονόητα!– παρατίθενται αποσπάσματα από τις αυθεντικές ηχογραφήσεις, δίνοντας με τον τρόπο αυτό μία σαφή εικόνα της παράδοσης των περιοχών.

Προμηθευτείτε το στα μεγάλα δισκοπωλεία σε ολόκληρη την Ελλάδα και βέβαια στο πωλητήριο του ΚΕΠΕΜ (6936774638, sales@kepem.org).

Το ΚΕΠΕΜ με πολλή χαρά στήριξε την παραγωγή του δίσκου αυτού, συνεχίζοντας μία σειρά από αξιόλογους δίσκους τρίτων προσώπων ή φορέων, που ήδη κυκλοφορούν αλλά και ετοιμάζονται να εκδοθούν ή να επανεκδοθούν με τη στήριξή του! Ευχαριστούμε τον Λάμπρο Κάππα για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και την άριστη συνεργασία!