Δεσκάτη Γρεβενών Σεμινάριο χορού2018-03-11T20:57:51+00:00

Δεσκάτη Γρεβενών | Σεμινάριο χορού

Χοροί και τραγούδια από τη Δεσκάτη Γρεβενών

Στη “συνάντηση” αυτή έχουμε την ευκαιρία για μια πρώτη προσέγγιση στον μουσικοχορευτικό πλούτο της Δεσκάτης, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία τοπικών ιδιότυπων χορών με παλαιότατα τραγούδια (του ακριτικού κύκλου, παραλογές, της αγάπης κ.ά.) – υλικό σπάνιο και πολύτιμο από τον εθνικό πολιτιστικό θησαυρό της Μακεδονικής γης.

Εισηγητές

Ο Χρήστος Π. Γαλάνης και η Ελένη Ι. Πνευματικού, Δεσκατιώτες εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής, με πολύχρονη βιωμένη γνώση της χορευτικής και τραγουδιστικής παράδοσης της Δεσκάτης και αδιάκοπη συμμετοχή στα λαογραφικά δρώμενα της περιοχής.

Χοροί

  • Ιδιότυποι χοροί
  • Παλαιότατα τραγούδια (του ακριτικού κύκλου, παραλογές, της αγάπης κ.ά.)

Πληροφορίες

  • Συντονισμός σεμιναρίων χορού: Βασίλης Ι. Οικονόμου
  • Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο: 50 άτομα.
  • Τα σεμινάρια γίνονται μία Κυριακή κάθε μήνα, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Ζωντανή μουσική, τραγούδια και χορός!

Μαζί μας, μέλη από το Κέντρο Λαϊκού Πολιτισμού “Το πανηγύρι” (υπεύθυνος: Γιάννης Κατσής) και από τον Σύλλογο Θεσσαλών Μεσογείων Αττικής (χοροδιδάσκαλος: Χρήστος Γαλάνης).
Επίσης, συμμετέχουν –με την ευγενική υποστήριξη που μας παρέχει ο Σύλλογος Δεσκατιωτών Αθήνας “Η Δεσκάτη”– οι μουσικοί, Γιώργος Σβάρνας (κλαρίνο), Βασίλης Σμάνης (λαούτο) και Βασίλης Ι. Οικονόμου (ντέφι).

[vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row]

Αξιολόγησε
το Ωδείο !

Πες μας τη γνώμη σου για το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ σε 2 μόλις λεπτά.
Μας είναι πολύτιμη!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ
close-link