Καρωτή Διδυμοτείχου | Σεμινάριο χορού
Η Καρωτή είναι χωριό του Δήμου Διδυμοτείχου και βρίσκεται 10 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης του Διδυμοτείχου. Είναι εξαιρετικά γνωστό για το ότι είναι η γενέτειρα του Χρόνη Αηδονίδη και του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη. Η Καρωτή αποτελεί και την γενέτειρα του άλλου, κατά πολύ νεότερου, εκλεκτού μουσικού, τραγουδιστή και χορευτή της Θράκης, Βαγγέλη Δημούδη, ο οποίος είναι και ο εισηγητής αυτού του σεμιναρίου.
Ο Βαγγέλης Δημούδης διδάσκει στο σεμινάριο αυτό τους χορούς της γενέτειράς του, όπως τους έμαθε και τους βίωσε στο χοροστάσι του χωριού, ενώ διδάσκει στους συμμετέχοντες και κάποια τραγούδια του «ταπεινού» χορού.

Εισηγητής
Ο Βαγγέλης Δημούδης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καρωτή Διδυμοτείχου, χορευτής και χοροδιδάσκαλος, οργανοπαίκτης και τραγουδιστής, πρεσβεύει επάξια τη θρακιώτικη παράδοση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, χαρίζοντάς της προοπτική και φρεσκάδα.

Χοροί
- Στο σεμινάριο παρουσιάζονται και αναλύονται τεχνικά και υφολογικά οι χοροί: Ταπεινός, Ξέσυρτος, Χασαπιά, Μαντηλάτος, Συρτός, Συρτός συγκαθιστός, Συγκαθιστός καρσιλαμάς, Αντικρυστός, Μπαϊντούσκα, Ζωναράδικος.
- και οι εθιμικοί: Νταχτιρντί, Λαΐσιος, Της παλαίστρας.

Πληροφορίες
- Συντονισμός σεμιναρίων χορού: Βασίλης Ι. Οικονόμου
- Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο: 50 άτομα.
- Τα σεμινάρια γίνονται μία Κυριακή κάθε μήνα, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.
Ζωντανή μουσική με σκοπούς και τραγούδια από την Καρωτή Διδυμοτείχου!
Ο Βαγγέλης Δημούδης γεννήθηκε το 1954 στην Καρωτή Διδυμοτείχου, όπου και μεγάλωσε. Το 1972 έρχεται στην Αθήνα ως χορευτής, αρχικά, στο Θέατρο της Δόρας Στράτου, όπου και παραμένει για τρία χρόνια και ως χοροδιδάσκαλος (1980-1983).
Από το 1983 καταπιάνεται με το ούτι και το τραγούδι, με πρώτο δάσκαλο τον πατριώτη του Καρυοφύλλη Δοϊτσίδη, που μαζί με τον Χρόνη Αηδονίδη αποτελούν τα καλλιτεχνικά του πρότυπα.
Στη δισκογραφία συμμετέχει ως οργανοπαίκτης (ούτι) και ως τραγουδιστής σε διάφορους δίσκους. Ειδικότερα: Αηδόνια της Ανατολής (1990), Αρχόντισσα του λιμανιού (1992), Σκοποί της Θράκης (1994), Θράκη των Ελλήνων (1997), Τραγούδι στις άκρες του Ελληνισμού (1994), Τραγούδια της ξενιτιάς (1989), Τα Αποκριάτικα (1994), Βόρειος Θράκη (1996), Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας (1979), Πουλάκι κλαίει μοναχό (1997), Θράκη – Βαγγέλης Παπαναστασίου (2002), Της κυρα-θάλασσας (2002) κ.ά.
Ο πρώτος του προσωπικός δίσκος, Τραγούδια της Ανατολικής Ρωμυλίας (1979), ανήκει στη σειρά της Δόρας Στράτου και αποτελεί προάγγελο της μετέπειτα πορείας του.
Σήμερα ο Βαγγέλης Δημούδης δραστηριοποιείται και στους τρεις τομείς της τέχνης του. Στον χορό, ως ειδικός των θρακιώτικων χορών αλλά με ταλέντο και πολυετή πείρα στους χορούς όλων των ελληνικών περιοχών, συνεχίζει τη διδασκαλία κυρίως σε σεμινάρια παραδοσιακών χορών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως μουσικός και τραγουδιστής διδάσκει ούτι και παραδοσιακό τραγούδι, ενώ συνεχίζει τις παρουσιάσεις θρακιώτικου ή γενικού ρεπερτορίου, είτε με μόνιμες συνεργασίες είτε με συναυλίες μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ως χορευτής, χοροδιδάσκαλος, μουσικός και τραγουδιστής έχει ταξιδέψει σε όλες τις ηπείρους πρεσβεύοντας επάξια την Ελληνική παράδοση χαρίζοντάς της προοπτική και φρεσκάδα.
Εγγραφές γίνονται ήδη σε όλα τα σεμινάρια. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, παρακαλούμε δηλώνετε έγκαιρα, έτσι ώστε να διερευνάται κάθε φορά η περίπτωση σχηματισμού 2ου τμήματος.
[vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row]