Κουτσούφλιανη Τρικάλων | Σεμινάριο χορού
Μια διδακτική προσέγγιση του χορευτικού ρεπερτορίου της Κουτσούφλιανης (Παναγίας) Τρικάλων, τόσο σε κινητικό όσο και σε ρυθμικό επίπεδο, δίνοντας την ευκαιρία παράλληλα στους συμμετέχοντες να γνωρίσουν το ιστορικό, κοινωνικό και πολιτισμικό πλαίσιο του χωριού.

Εισηγητής
Ο Τάσος Πλίτσης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με Master στις Επιστήμες της Αγωγής, και δάσκαλος της Χορευτικής Ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων.

Χοροί
- Ρυθμικές παραλλαγές του χορού Στα τρία,
- Στα δύο ή Ηπειρώτικο σε ρυθμό 4/4 και 7/8,
- Τσάμικο,
- Παραλλαγές του Συγκαθιστού χορού με βάση το τραγούδι και τα γυρίσματα.

Πληροφορίες
- Συντονισμός σεμιναρίων χορού: Βασίλης Ι. Οικονόμου
- Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο: 50 άτομα.
- Τα σεμινάρια γίνονται μία Κυριακή κάθε μήνα, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.
Ζωντανή μουσική με σκοπούς και τραγούδια και ντόπιοι χορευτές από την Κουτσούφλιανη Τρικάλων!
Ακόμα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την παραδοσιακή φορεσιά των κατοίκων του χωριού και να χορέψουν μαζί τους,
Ο Αναστάσιος Πλίτσης γεννήθηκε στη Σαμαρίνα Γρεβενών, και κατοικεί στην Αθήνα από το 1984 έως και σήμερα.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) το 1989, με ειδικότητα στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς με βαθμό άριστα και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στις Επιστήμες της Αγωγής.
Από το 1987 είναι βασικό μέλος της χορευτικής ομάδας του Λυκείου των Ελληνίδων, με συμμετοχή σε όλες της εμφανίσεις της, τόσο στο εσωτερικό (Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής) όσο και στο εξωτερικό εκπροσωπώντας τη χώρα.
Το 1988 ξεκινά τη διδασκαλία Ελληνικών Χορών σε τοπικούς συλλόγους, και το 1992 στο Λύκειο των Ελληνίδων έως και σήμερα έχοντας την ευθύνη για την οργάνωση χορευτικών εκδηλώσεων και συμμετοχών σε Φεστιβάλ.
Λόγω καταγωγής έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τους χορούς των βλάχων της Πίνδου (έρευνα, καταγραφή & μελέτη), διδάσκοντας τους στα τμήματα όπου είναι υπεύθυνος, στη Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και σε σεμινάρια (3ο Πανελλήνιο Σεμινάριο Βλάχικων Παραδοσιακών Χορών – Σέρρες 2001, 12ο Σεμινάριο Παραδοσιακού Χορού – Σκοτίνα 2003).
Από το 2003 είναι διορισμένος ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος για τη διδασκαλία των ελληνικών χορών στη Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και βοηθός του καλλιτεχνικού διευθυντή Λευτέρη Δρανδάκι.
Εγγραφές γίνονται ήδη σε όλα τα σεμινάρια. Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, παρακαλούμε δηλώνετε έγκαιρα, έτσι ώστε να διερευνάται κάθε φορά η περίπτωση σχηματισμού 2ου τμήματος.
[vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row]