Λίμνη Ευβοίας Σεμινάριο χορού2018-03-08T12:18:30+00:00

Λίμνη Ευβοίας | Σεμινάριο χορού

Στο σεμινάριο ο εισηγητής διδάσκει χορούς και τραγούδια από τη Λίμνη της Βόρειας Εύβοιας, καρπό της πολυετούς έρευνάς του στην περιοχή. Μαζί του, ταξιδεύουν από τη Λίμνη, ειδικά για το σεμινάριό μας, ντόπιοι Λιμνιώτες, άνδρες και γυναίκες, μέλη του τοπικού Χορευτικού Ομίλου «Το Λύμνι», για να τραγουδήσουν και να χορέψουν μαζί μας. Επικεφαλής της αποστολής, ο αντιπρόεδρος και χοροδιδάσκαλος του Ομίλου, Γιώργος Φλώκος.

Ο ερευνητής, συγγραφέας και επιμελητής του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Λίμνης, Δημήτρης Αποστόλου «Ελύμνιος» θα αναφερθεί συνοπτικά στην ιστορική πορεία του αρχαίου Ελυμνίου –της σημερινής Λίμνης–, παράλληλα, με την προβολή των φυσικών ομορφιών της περιοχής έτσι όπως τις αποτύπωσε, με τον φωτογραφικό φακό του, ο φωτογράφος, ερευνητής και συγγραφέας Γιάννης Φαφούτης.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ο «δάσκαλος» Ανδρέας Πέρης-Παπαγεωργίου, βαθύς γνώστης των ελληνικών τοπικών φορεσιών και ειδικά αυτών της Ευβοίας, θα μας παρουσιάσει «ζωντανά» τη γνήσια φορεσιά της Λίμνης, ανδρική και γυναικεία, ανασύρωντας πολύτιμα αυθεντικά κομμάτια από την προσωπική – μουσειακή συλλογή του.

Λίμνη Ευβοίας Σεμινάριο χορού

Εισηγητής

Ο Ανδρέας Πέρης -Παπαγεωργίου, χορευτής, χορογράφος και τέως διευθυντής της Επαγγελματικής Σχολής Χορού και του «Ελληνικού Χοροδράματος» της Ραλλούς Μάνου, ερευνητής της μουσικοχορευτικής παράδοσης της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Λίμνης Ευβοίας, και, ιδρυτής και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραδοσιακών Χορών «Το Λύμνι».

Λίμνη Ευβοίας Σεμινάριο χορού

Χοροί

Ο χορός της Καμάρας, συρτοί, σταυρωτοί («σταυροχειριστοί») κ.ά., με τις ποικίλες τοπικές –μουσικές και χορευτικές– παραλλαγές τους, είναι το υλικό με το οποίο ασχολούμαστε στο σεμινάριο.

Λίμνη Ευβοίας Σεμινάριο χορού

Πληροφορίες

  • Συντονισμός σεμιναρίων χορού: Βασίλης Ι. Οικονόμου
  • Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο: 50 άτομα.
  • Τα σεμινάρια γίνονται μία Κυριακή κάθε μήνα, από Οκτώβριο έως Ιούνιο.

Ζωντανή μουσική με σκοπούς και τραγούδια από τη Λίμνη Ευβοίας!

Τους χορούς και τα τραγούδια της Λίμνης συνόδευσαν οι τακτικοί μουσικοί συνεργάτες του Ομίλου «Το Λύμνι», Κώστας Αποστόλου –εκ Λίμνης– λαούτο και Νίκος Καραολάνης, βιολί.

[vc_row][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row]

Αξιολόγησε
το Ωδείο !

Πες μας τη γνώμη σου για το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ σε 2 μόλις λεπτά.
Μας είναι πολύτιμη!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ
close-link