Τα εργαστήρια τραγουδιού του Ωδείου ξεκινούν φέτος ανανεωμένα και εμπλουτισμένα. Πρώτη συνάντησή μας την Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου, για να γνωρίσει κάθε ενδιαφερόμενος τα εργαστήρια και τον στόχο τους και να οριστεί από κοινού η μέρα και η ώρα των εργαστηρίων.

  • 18.30-20.00: Εργαστήρι Σπουδής του Παραδοσιακού Τραγουδιού.
  • 20.00-21.30: Εργαστήρι Δωδεκανησιακού Τραγουδιού

Δάσκαλος των εργαστηρίων ο Δημήτρης Μαντζούρης, υπεύθυνος αρχείου και εκδόσεων του Κέντρου.

Με δυο λόγια

Και στα δύο εργαστήρια, όπως έγινε και την προηγούμενη χρονιά, θα έχουμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με αυθεντικούς εκφραστές τραγουδιστικών παραδόσεων του ελληνισμού και να ζήσουμε διά της εμπειρίας αυτό που θα γνωρίσουμε στο εργαστήρι.

Εργαστήρι Σπουδής του Παραδοσιακού Τραγουδιού

Εδώ περιδιαβαίνουμε ολόκληρη την Ελλάδα μαθαίνοντας τραγούδια γνωστά και άγνωστα, με το ιδιαίτερο ύφος κάθε περιοχής, τοποθετώντας τα μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο κάθε παράδοσης.

Μαθαίνουμε τραγούδια γνωστά μέσα από τη δισκογραφία, με τον τρόπο όμως που λέγονται στους τόπους τους.

Βλέπουμε τα τραγούδια σε σχέση με τον χορό και μαθαίνουμε τον τρόπο που ο παραδοσιακός άνθρωπος τραγουδά, γλεντάει και στιχουργεί.

Ένα εργαστήρι με πολύ τραγούδι από όλη την Ελλάδα και συστηματική γνώση.

Περισσότερα

Εργαστήρι Δωδεκανησιακού Τραγουδιού

Εδώ θα ασχοληθούμε αποκλειστικά με τον τραγουδιστικό θησαυρό των Δωδεκανήσων. Από το Αγαθονήσι και την Πάτμο μέχρι την Κάσο και το Καστελλόριζο, μία από τις πιο πλούσιες περιοχές σε σκοπούς και τραγούδια, με γοητευτικές μα άγνωστες ιδιαιτερότητες από νησί σε νησί. Μελισματική, πολυποίκιλη, συχνά απαιτητική, άγνωστη στον πηρύνα της, ετούτη την παράδοση αν τη γνωρίσεις δεν την αποχωρίζεσαι…

Ένα εργαστήρι που για πρώτη φορά θα ασχοληθεί συστηματικά με τους δωδεκανησιακούς γλεντιστικούς σκοπούς, με τη μαντινάδα και το ταίριασμά της, με τα πολύστιχα αφηγηματικά τραγούδια του ΝΑ Αιγαίου.

Περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

210 8237447, καθημερινά, 2-9 μ.μ. (γραμματεία Ωδείου) | info@kepem.org