ΠΡΟΣΟΧΗ! Λόγω μεγάλης συμμετοχής, ο χώρος διεξαγωγής του σεμιναρίου άλλαξε!

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην Ένωση Κυπρίων Ελλάδος
Κέκροπος 3, Πλάκα, Αθήνα 10558

Όσοι μπορείτε, ενημερώσετε φίλους και γνωστούς που ξέρετε πως θα συμμετάσχουν, ώστε να εξασφαλίσουμε πως όλοι θα είμαστε στον σωστό χώρο.

– Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό –

Κυκλαδίτικοι χοροί από την Κύθνο

Έρευνα – Διδασκαλία: Γεράσιμος (Μάκης) Πιρπινιάς

Συνεχίζονται κι εφέτος οι – σεμιναριακού τύπου – Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό, τη μουσική και τη φορεσιά, που οργανώνει το ΚΕΠΕΜ για 7η συνεχή χρονιά.

Την Κυριακή, 9 Δεκεμβρίου προσκεκλημένος μας, για ακόμα μια φορά, ο Γεράσιμος (Μάκης) Πιρπινιάς, πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. και δάσκαλος Ελληνικών παραδοσιακών χορών, με μακροχρόνια διδακτική εμπειρία, βασισμένη στη βιωματική σχέση του με τις χορευτικές και μουσικές παραδόσεις, και ιδιαιτέρως του τόπου καταγωγής του, των Κυκλάδων.

Μαζί μας, ο “μουσικός πρεσβευτής της Κύθνου”, Φραγκίσκος Τζιωτάκης (βιολί, τσαμπούνα, τραγούδι) από τη Δρυοπίδα της Κύθνου, ο δεξιοτέχνης Γιώργος Παπαϊωάννου (λαούτο, τραγούδι) επίσης από την Δρυοπίδα και ο Βασίλης Ι. Οικονόμου (τουμπί).

Αυτοί οι αξιόπιστοι εκπρόσωποι της λαϊκής παράδοσης των Κυκλάδων, οι οποίοι με την αυθεντικότητά τους συμβάλουν στη διατήρηση και τη συνέχισή της, θα μας μεταδώσουν –σε μια πρώτη προσέγγιση στο χορευτικό ιδίωμα των Θερμιών (της Κύθνου)– αντιπροσωπευτικά δείγματα της χορευτικής, αλλά και της μουσικοποιητικής παραδοσιακής δημιουργίας του νησιού.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΟΥ