Γιαννιώτικα… μακρόσυρτα τραγούδια,
πώς η ψυχή μου σέρνεται μαζί σας!
Είναι χυμένη από τη μουσική σας
και πάει με τα δικά σας τα φτερά. (Κ. Παλαμάς)

ταξίδι στην ήπειρο, Ν.Φιλλιπίδης, Γ.ΚωτσίνηςΑν η Ηπειρωτική μουσική παράδοση, μας κληροδοτεί κάτι αξιόλογο που να ενδιαφέρει την μουσική ως Τέχνη και μάλιστα τέχνη σύγχρονη, αυτό πρέπει να αναζητηθεί στην τέχνη των μουσικών όπως αυτή εμφανίζεται στον αυτοσχεδιασμό.

Μια ακόμη ξεχωριστή παράσταση που ενώνει καλλιτεχνικά δυο καταξιωμένους ηπειρώτες κλαρινίστες, τον Νίκο Φιλιππίδη από την Κόνιτσα και τον Γιώργο Κωτσίνη από το Πωγώνι, θα μας ξαναφέρει κοντά σε έναν γνώριμο χώρο, ζεστό και πολύ art.

Μαζί τους μερικοί από τους καλύτερους μουσικούς του είδους, όπως ο Βαγγέλης Κουμζής στο βιολί, ο Χριστόδουλος Ζούμπας και ο Κώστας Φιλιππίδης στο λαούτο, ο Θωμάς Κωσταντίνου στο ούτι και ο Σπύρος Αλέβροντας στο ντέφι. Στο τραγούδι, εκτός από την ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη Λευκοθέα Φιλιππίδη, θα τραγουδήσουν όλοι οι μουσικοί…

Είναι οι «ήχοι που έρχονται από τα χρόνια τα παλιά και ζυμωμένοι φτάνουν στα δικά μας». Μια  ζύμωση, η οποία καλλιεργεί μια προσέγγιση της δημοτικής μουσικής με ενδιαφέρον για την καλλιτεχνική της αξία, χωρίς δεσμεύσεις γραφικού, φολκλορικού ή μουσειακού τύπου.

Στο Ρυθμός Stage, την Παρασκευή, 11/3 @ 22.30.