Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων 2016 με θέμα: «Μουσεία και Πολιτιστικά Τοπία».

Εκδήλωση του Μουσείου Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας του Λυκείου των Ελληνίδων.

Dorothy Burr Thompson.

Φωτογραφίζοντας το τοπίο. Φωτογραφίες 1923-1939

από το Αρχείο της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00

Λύκειον των Ελληνίδων, Δημοκρίτου 14 Κολωνάκι

Συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, σε συνεργασία με την Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα, διοργανώνει εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο της αρχαιολόγου και ερασιτέχνη φωτογράφου Dorothy Burr Thompson.

Η Dorothy Burr Thompson (1900-2001) υπήρξε γνωστή αρχαιολόγος, ειδικευμένη στη μελέτη της αρχαίας κοροπλαστικής. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα ταξίδεψε σε απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας, αγνοώντας τις αντίξοες συνθήκες που επικρατούσαν αμέσως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή. Πραγματοποίησε επίσης πολλές  αρχαιολογικές αποστολές τόσο μόνη της, όσο και μαζί με τον σύζυγό της Homer A. Thompson, αρχαιολόγο και μετέπειτα διευθυντή των ανασκαφών της Αρχαίας Αγοράς.

Η Dorothy Burr Thompson δεν περιόρισε τη φωτογραφική της δραστηριότητα στην αποτύπωση αρχαιοτήτων. Οι φωτογραφίες της αποτελούν εικαστικές μαρτυρίες που καταγράφουν τοπία, πτυχές της αστικής και της αγροτικής ζωής, έθιμα, αλλά και επαγγέλματα της εποχής.

Στην έκθεση που οργανώνει το Λύκειο των Ελληνίδων παρουσιάζεται μέρος του φωτογραφικού αρχείου της, το οποίο δώρισε στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πλαισιωθεί με ομιλία της Δρ. Ναταλίας Βογκέικωφ – Brogan, Αρχαιολόγου και Αρχειονόμου της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Μαΐου-30 Ιουνίου

Πληροφορίες: 210-3611042 & 210-3629513

Εκτύπωσε την Πρόσκληση