Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

– Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό –

Χοροί από την Κω της Δωδεκανήσου

Έρευνα – Διδασκαλία:  Γιάννης Μαστόρος

Συνεχίζονται κι εφέτος οι – σεμιναριακού τύπου – Κυριακάτικες Συναντήσεις για τον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό, τη μουσική και τη φορεσιά, που οργανώνει το ΚΕΠΕΜ για 7η συνεχή χρονιά, στην ιστορική “Σχολή Εθνικής Μουσικής” του Σίμωνος Ι. Καρά, στο λόφο του Στρέφη στα Εξάρχεια.

Την Κυριακή, 11 Νοεμβρίου προσκεκλημένος μας, ο Γιάννης Μαστόρος, χοροδιδάσκαλος με γνώση και ερευνητικό μεράκι, βιωματικός φορέας του ιδιαίτερου χορευτικού ύφους της Κω, με καταγωγή την Κέφαλο.

Μαζί του, χορευτές και οργανοπαίκτες από την Αντιμάχεια και την Καρδάμαινα, οι οποίοι θα έρθουν από το νησί ειδικά για το Αφιερωματικό Τριήμερο που διοργανώνει το ΚΕΠΕΜ για την Κω, με αφορμή τη νέα μουσική έκδοση “Ζυές της Κως: Αντιμάχεια – Καρδάμαινα”.

Τιμητικά, αναφέρουμε εδώ τα ονόματά τους:

  • ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΘΕΟΦΙΛΙΔΗΣ (κιβωτός του αντιμαχείτικου τραγουδιστικού ύφους, συνεχιστής των παλιών μερακλήδων, μία φωνή με άφταστες δυνατότητες)
  • ΕΥΦΗΜΙΔΑ ΘΕΟΦΙΛΙΔΗ (ένας βιολιστής χωρίς βιολί, μία μοναδική αντιμαχίτικη φωνή, ένας θησαυρός γνώσεων, εξαιρετική στιχοπλόκος)
  • ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΝΕΣΙΟΥ (γυιος του πιο φημισμένου μερακλή της Αντιμάχειας Ζαχάρη, εξαιρετικός τραγουδιστής και χορευτής)
  • ΜΑΝΟΛΗΣ ΚΕΦΑΛΙΑΝΟΣ (ο πλέον αυθεντικός βιολιστής πάνω στο νησί σήμερα με καταγωγή από το Πυλί)
  • ΔΑΒΙΔ ΚΑΛΟΥΔΗΣ (μερακλής, χορευτής, ένας από τους ελάχιστους χορευτές του κώτικου καρσιλαμά με καταγωγή από την Καρδάμαινα)
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ (συνεχιστής της αντιμαχίτικης βιολιστικής παράδοσης, γόνος μίας μουσικής οικογένειας με βαθιές ρίζες)
  • ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΑΤΑΚΟΣ (λαουτιέρης με αγάπη και γνώση για τη μουσική παράδοση του νησιού, βασικός συντελεστής των νέων ηχογραφήσεων που έγιναν στο νησί από το ΚΕΠΕΜ)
  • ΙΑΣΩΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ (νεαρός λαουτιέρης, με την πενιά όμως των παλιών, συνεχιστής της μουσικής σειράς των Παππούληδων)
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Το πρωί της Κυριακής ας προτιμηθεί για τη