Εργαστήρι Σπουδής Παραδοσιακής Μουσικής με τον Δημήτρη Μαντζούρη2017-03-17T17:38:55+00:00

Project Description

Ο Δημήτρης Μαντζούρης, υπεύθυνος του αρχείου παραδοσιακής μουσικής και εκδόσεων του ΚΕΠΕΜ, στην Πειραϊκή Εκκλησία, φιλοξενούμενος της Σοφίας Χατζή στην εκπομπή “Καινά και Παλαιά”.

Μιλά για τον Σίμωνα Καρά, το ΚΕΠΕΜ, το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ, καθώς και το εργαστήρι εκμάθησης και σπουδής του παραδοσιακού τραγουδιού, το οποίο διδάσκεται στο Ωδείο.

Στο εργαστήριο αυτό προσεγγίζεται το τραγούδι με συστηματικότητα ανά περιοχή και ανιχνεύεται ο διαφορετικός τρόπος λειτουργίας του σε κάθε τόπο αλλά και ο «άλλος τρόπος» του παραδοσιακού ανθρώπου να τραγουδά.

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου, και κυρίως στο επίπεδο Β, θα γίνει χρήση ανέκδοτων ηχογραφήσεων από το αρχείο του Σίμωνα Καρά, που μαζί με άλλες πηγές θα λειτουργήσουν ως πυξίδα στη σπουδή αυτή. Με τον τρόπο αυτό το ΚΕΠΕΜ ανοίγει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό τον πολύτιμο αυτό θησαυρό μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο δάσκαλος, υπεύθυνος του παραδοσιακού αρχείου του ΚΕΠΕΜ, θα μεταδώσει στους συμμετέχοντες τη γνώση και την πείρα που έχει συλλέξει από τις μουσικές σπουδές, τη συμμετοχή του σε γλέντια και δισκογραφικές εκδόσεις, την αδιάλλειπτη επαφή μέσω των λαογραφικών καταγραφών με τις τοπικές κοινωνίες και τον τρόπο λειτουργίας του τραγουδιού και του χορού σε αυτές, την προσωπική μελέτη γύρω από τη λαϊκή μουσικοχορευτική παράδοση, καθώς και τη συστηματική του ενασχόληση με το αρχείο του Σίμωνα Καρά και τις εκδόσεις παραδοσιακής μουσικής του ΚΕΠΕΜ.

Δες λεπτομέρειες για το εργαστήρι

Leave A Comment

Αξιολόγησε
το Ωδείο !

Πες μας τη γνώμη σου για το Ωδείο ΣΙΜΩΝ ΚΑΡΑΣ σε 2 μόλις λεπτά.
Μας είναι πολύτιμη!
ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΟΡΜΑΣ
close-link