Project Description

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017 η «βαλίτσα του Σίμωνα» ολοκλήρωσε την περιπέτειά της στο 2ο Θερινό Σχολείο, στις Πυλές Καρπάθου.

Η βαλίτσα μας δεν άδειασε μόνο, αλλά και εμπλουτίστηκε. Οι μαθητές δημιούργησαν δύο κολάζ με την ανδρική και την γυναικεία φορεσιά του νησιού τους με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα. Έτσι, πρόσθεσαν και αυτά ένα θησαυρό μέσα στη βαλίτσα του Σίμωνα, ένα θησαυρό από τη δική τους παράδοση!

Φεύγοντας, κάθε παιδί κρατούσε στα χέρια του την δική του μικρή βαλίτσα με τους «θησαυρούς» που συγκέντρωσε από αυτό το ξεχωριστό ταξίδι. Ένα βαλιτσάκι γεμάτο με αναμνήσεις των όμορφων δραστηριοτήτων τους: του τραγουδιού, του χορού, του παραμυθιού, της οργανοποιίας και της βυζαντινής μουσικής.

Ευχόμαστε αυτές οι όμορφες στιγμές να γεμίζουν την μνήμη μα και την καρδιά τους, να τα εμπνέουν και είναι αφετηρία για τις δικές τους αναζητήσεις και περιπλανήσεις!

Κι ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για το μεράκι και την δημιουργική δουλειά τους. Μα και τον π. Καλλίνικο για τη φιλοξενία του! Εις το επανειδείν…